Image

Schooluren

Een ZOOMdag start op 8.30 uur. Van 12.20 tot 13.10 is er middagpauze. In de namiddag is er les van 13.10 tot 15.50 uur. Voor wie wil is er van 16.00 tot 17.00 nog studie.
Op woensdag starten we om 8.15 uur en eindigen we om 11.50u.

Evaluatie

In de eerste graad werken we met permanente evaluatie. We evalueren breed op verschillende manieren en momenten.
Bij instructievakken zijn er regelmatig kleine evaluaties en bij het afronden van grotere delen leerstof volgt een herhalingstoets.
In de tweede graad introduceren we examens voor de instructievakken Wiskunde, Talen, Mens & Maatschappij en Wetenschappen. In de derde graad voegen we hier nog een aantal vakken aan toe. Op die manier ben je voldoende voorbereid op hogere studies.

 

Kostprijs

We doen vaak projecten en excursies. Deze brengen vaak een zekere kost met zich mee. We letten er op dit steeds zo veel mogelijk te beperken door het dichtbij de school te zoeken en indien nodig het openbaar vervoer te gebruiken.
Eind augustus krijg je een voorschotfactuur. Hierop rekenen we een bedrag van ongeveer 200 euro voor materiaal en uitstappen. Eind oktober krijg je een afrekening en wordt het saldo vereffend. Ouders kunnen bij dit laatste kiezen of er met een afbetalingsplan gewerkt wordt.

Laptop

We maken vaak gebruik van computers, zowel tijdens de zelfstandige werktijd, bv. het bekijken van verbetersleutels voor oefeningen, als tijdens projecten, bv. opzoekwerk. Je bent niet verplicht een laptop te huren. Wie een eigen laptop heeft, kan die gerust meebrengen. De school verhuurt laptops aan de democratische prijs van 6€ per maand.

Bereikbaarheid

ZOOM Kortrijk vind je op de Pottelberg in Kortrijk. Onze school is vlot bereikbaar te voet, met de fiets of met de auto. We liggen ook op wandelafstand van het trein- en busstation van Kortrijk.

Middagmaal

Voor ‘s middags brengen de leerlingen een lunchpakket mee naar school. Er zijn microgolfovens ter beschikking zodat een meegebrachte maaltijd kan opgewarmd worden. Ook is er de mogelijkheid om belegde broodjes te bestellen.

Ouderparticipatie

Bij ZOOM maken we samen school. Ook de ouders spelen hier een belangrijke rol in. We vinden het belangrijk dat ouders nauw betrokken zijn bij het leertraject van hun kinderen. Ook betrekken we ouders graag bij de klaswerking door het verzorgen van projecten of mee te helpen bij projecten.

Ook inspraak van ouders in het reilen en zeilen van de school is noodzakelijk om samen school te maken. Dit kan bv. in de schoolraad.